Koeien

Vitamine Zee

Het ruisen van de zee, golven die aanspoelen op het strand. Het is een eeuwigdurende voorstelling, altijd en zonder pauze. Wat er ook gaande is, hoe de omstandigheden ook zijn, hoe je je ook voelt, die voorstelling is er altijd. Ik kan er uren naar kijken en luisteren. Het liefst als het niet zo druk is, zoals vorige week, een man of dertig te zien op dit immense strand. Sommige met hond, anderen wandelend, een paar zelfs in het water. En allemaal hebben ze een bijrol in deze eeuwigdurende voorstelling: het bewegen van de zee.


zee

 

 

Mooie wolken in de lucht, de zon die af en toe doorbreekt, de wind om je oren en mijn voeten die als vanzelf stappen zetten. Dat is wat mij goed doet: stappen zetten langs de waterlijn, hoofd in de wind, verstand op nul. Ik hoef geen schelpen te zoeken, ik hoef niet het water in, ik hoef eigenlijk helemaal niets, alleen maar lopen, lopen, lopen. De zee, de wind en de zon doen hun werk. Ik hoef alleen maar stappen te zetten, te luisteren en af en toe omhoog kijken naar de lucht. Wát een ruimte en wát een uitzicht! En wat een ruimte geeft dat ook in mijn hoofd.

 

 

slagroomdotten 

 

 

Vorig jaar ben ik voor de eerste keer in m’n uppie 3 dagen naar zee geweest. Was best spannend. Ga ik het leuk hebben, kan ik mezelf vermaken, gaat het ongemakkelijk zijn?

Na die 3 dagen wist ik: dit ga ik vaker doen!

Alleen met jezelf, je kunt dus doen wat je wilt, hoeft niets te overleggen. Je doet gewoon wat je op dat moment het liefste doet en het hardste nodig hebt! Afgelopen week was het weer zover, in m’n uppie 3 dagen naar zee. Het weer was perfect voor mij! Niet te warm, dus geen afgeladen vol strand. In de ochtend een beetje regen, daarna droog en zon met mooie wolken. En ik heb precies dat gedaan wat ik zelf wilde: lopen langs het water, op z’n tijd een pauze, en in een nieuw boek begonnen.

 

all i need

 

 

En wat is mijn conclusie? Dit ga ik vaker doen… misschien wel vaker dan één keer per jaar!

 

Wat doe jij om energie te tanken, om ruimte te maken in je hoofd? 

Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:


Deel dit artikel: