Koeien

De onbevangenheid van een kind.

Met de workshops die ik aanbied richt ik mij niet echt op kinderen. Maar wat er afgelopen woensdag gebeurde vond ik erg leuk! Gastouder Thea van de Ven kwam op bezoek met 5 kindjes. Met de 4 oudste kindjes gingen we sneeuwpoppen maken. Thea was er voor de zorg van de kindjes en ik voor het creatieve gedeelte, het ‘maken’. Een erg prettige samenwerking!


De kinderen mochten natuurlijk  helemaal zelf bepalen hoe hun sneeuwpop eruit ging zien. Ze kozen eerst zelf een onderstel; een gekleurde dop met een stuk draadeind. Daarna gingen ze dopjes en deksels kiezen die ze graag wilden. Daarmee kwamen ze naar mij zodat ik er een gaatje in kon boren. Deksel voor deksel werden de sneeuwpoppen gestapeld.

 

sneeuwpoppen

 

Zo leuk om te zien wat kinderen kiezen, wat voor combinatie van kleuren en vormen ze maken!

De onbevangenheid van een kind; het maken zoals in ze opkomt, geen belemmerende gedachten van hoe het eigenlijk moet, en geen verantwoording af willen leggen. Heerlijk en prachtig om te zien!

 

sneeuwpoppen

 

Om de sneeuwpoppen helemaal af te maken kozen de kinderen nog een ‘neus’ en ‘oogjes’ en een ‘sneeuwschep of bezem’. Ze mochten natuurlijk zelf bepalen waar dat allemaal vast gelijmd moest worden. Kinderen kunnen echt zonder aarzeling, vol overtuiging aanwijzen waar iets moet komen. Mooi om te zien! Dan als laatste nog een dasje erbij en klaar is kees!

 

Tijd voor pauze. Thea had zelf drinken en wat te eten bij voor de kinderen. Omdat ze zich bij Thea thuis voelen was het ook echt een rustmoment. Even bijkomen, met z’n allen op de bank.

 traktor

Daarna werden de jassen en schoenen aangedaan om nog even een rondje langs de koeien en kalfjes te doen.  Altijd leuk! Zo nieuwsgierig als koeien zijn kwamen ze dichterbij om eens te kijken naar wat die kinderhandjes rondstrooiden. Brokjes!

En ook even in de traktor, achter het stuur. En nog een laatste blik werpen in de kalver-iglo waar een pasgeboren kalfje lag.

 

Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Alle sneeuwpoppen mee, een handje en bedankje en hup in de fietskar.

 

Ik heb genoten, het was een ontzettend leuke ochtend. 

Kindjes en Thea, bedankt!

Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:


Deel dit artikel: