Koeien

Een kijkje in mijn 'keuken'.

Eén van mijn tips om meer inspiratie en creativiteit te ervaren is: experimenteer. Ik laat jullie een kijkje nemen in mijn ‘keuken’. Mijn creatieve experimenteer keuken.


Ik had het plan een soort uithangbord te maken, voor buiten. Een welkomsbord.

Het zou leuk zijn om dat dan aan de boog te hangen, waar iedereen die hier komt, onderdoor loopt.

 

Het plan om een uithangbord te maken was een goed plan. Maar hoe verder? Dit was zo’n plan wat je krijgt maar waarvan je geen idee hebt hoe je het aan moet pakken. Dan komt het dus aan op experimenteren. En ik geef je alvast een heel belangrijke tip: neem vooral veel tijd daarvoor, geen haast!

 welkom

Als ik ga experimenteren, begin  ik met plaatjes maken in mijn hoofd. En dan vooral heel veel plaatjes die niet zijn zoals ik het wil. Net zolang tot er iets komt wat de goede richting op gaat. Het plaatje in mijn hoofd werd steeds concreter, en daarom werd het tijd voor actie! Ik had twee ijzeren buizen nodig, op maat, waar ik met draadeinden en dopjes en deksels het woord WELKOM op zou kunnen ‘schrijven’. Leuk om bijvoorbeeld die twee buizen schuin en niet parallel te laten lopen.

 

In de tijd dat Ad de ijzeren buizen voor mij regelde, was het zaak dat ik mijn plan nog concreter maakte. De vraag was: hoe ga ik de letters maken én vastmaken. Ik maakte een proef-letter, van draadeind en dopjes en deksels, om zodoende een beter beeld te krijgen van het eventuele eindresultaat. Daarna ging ik heel veel schetsen maken,  op schaal. Net zolang tot ik wist hoe ik de letters moest maken én vastmaken. Ik stapte af van het plan om de buizen schuin en niet parallel te laten lopen. In plaats daarvan werd het dus recht én parallel.

 welkom

 

Ad maakte voor mij de buizen op maat en aan elkaar, zodat ze later makkelijk tussen de boog geschroefd konden worden. Ondertussen had ik de letters van karton gemaakt, om daarmee te kunnen bepalen waar de letters moesten komen en dus ook waar de gaten geboord moesten worden. Het idee was om de letters groter te maken dan de ruimte tussen de buizen, en om de letters door de buizen te laten lopen waarbij je de buizen blijft zien.

 

En tja, het blijft experimenteren, de gaten hadden we geboord met een boortje van 5mm. Groot genoeg voor de draadeinden van 4mm! Maar tijdens het uitproberen bleek dat te klein te zijn om de draadeinden er door te halen en de letters te kunnen vormen. Dus de gaten werden  groter geboord! Voordat ik de buizen ging verven wilde ik dit eerst helemaal goed hebben. Ik zou het jammer vinden om er na het verven nog in te moeten boren. Dus eerst goed uitproberen. De proefletter maakte ik vast aan de buizen.

En ja hoor, de gaten die we geboord hadden moesten nog iets veranderen, om de letters helemaal  goed te krijgen. Ik vond dat de letters, die doorbroken werden door de buizen, zo goed mogelijk moesten doorlopen.

 

Uiteindelijk kon ik de buizen gaan verven. In een mooie rode kleur. Met Hammerite ijzerverf, makkelijk over ijzer, houdt roest tegen en er is geen primer voor nodig.

 welkom

 

En toen, op mijn gemak, letter voor letter, aan de slag! Voor mij het leukste gedeelte, experimenteren met dopjes en deksels, kleuren en vormen. Een paar dagen aan werken, nog een nachtje over slapen, nog een beetje veranderen, totdat het helemaal is zoals ik het graag wil.  

Dat is genieten; een idee te zien groeien tot een geweldig eindresultaat!

Voor de finishing touch moet ik nog even geduld hebben. Dadelijk in het voorjaar begint de klim-op te groeien en krijgt het woord WELKOM een mooie groene omlijsting. Ik verheug me er nu al op!

Ga experimenteren, neem daar tijd voor, en voor je het weet zit je midden in een andere tip die ik je gegeven heb voor meer creativiteit en inspiratie: geniet van leuke en mooie dingen!

 

 

 

Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:


Deel dit artikel: