Koeien

Inspiratie uit mooie zinnetjes.

Ik hou van mooie teksten, woordjes en zinnen. Ze kunnen heel inspirerend zijn. Het kan je heel erg aanspreken. Dingen waar je onbewust net op zat te wachten, en op het goeie moment te voorschijn komen. Het kan je bepaalde inzichten geven, lessen die je nodig hebt. Zo kan ik helemaal op gaan in een goed boek. Dan is wat je leest zo goed dat je even niet verder kan lezen, maar het eerst moet laten bezinken. Maar over boeken een andere keer meer.


Ik ga het deze keer hebben over mijn muzikale helden van Racoon. Of eigenlijk over de teksten die ze schrijven voor hun liedjes. Ik ken Racoon natuurlijk allang, de bekende hits hoor je vaak langskomen op de radio. Maar dat was het dan ook, meer aandacht besteedde ik er niet aan. Tot eind augustus 2015, toen kreeg ik de kans om ze live te zien spelen. In natuurtheater de Kersouwe, mooie locatie, leuk avondje uit! Wat dat uiteindelijk zou brengen had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ik was verkocht!

 

Om volop na te genieten van  dat concert ging ik hun muziek luisteren, elke dag. En tot op de dag van vandaag doe ik dat nog steeds! Elke dag weer en elke keer geniet ik ervan.

 

Het was natuurlijk niet voor niets dat de muziek van Racoon mij zo aansprak. Bepaalde zinnen uit de teksten kwamen op het goede moment in mijn leven. In mijn hele proces van omgevallen zijn en weer op te gaan staan is oa de muziek van Racoon heel belangrijk geweest, heeft mij geholpen!

 

Het heeft mij geholpen om mezelf te leren kennen, waardevol te vinden, mijn dromen en verlangens te ontdekken en te ontdekken wat ik belangrijk vindt in het leven.

 letters

Ik noem een paar voorbeelden uit hun songteksten:

 

Don’t hold me down.

Dit lied vertaalt voor mij het feit dat ik het zelf was, die mijzelf naar beneden duwde. Ik deed dat zelf, met mijn eigen gedachten, kon ik niemand anders de schuld van geven. Ikzelf was dus ook de persoon die dat kon veranderen.

 

I won't walk out, I won't leave you all on your own.
Het lied ‘never alone’ maakte mij duidelijk dat ik zelf in eerste plaats de persoon was, om mezelf te helpen. Dat ik mezelf niet in de steek moest laten. Als ik niet in mezelf zou gaan geloven, wie zou dat dan wel gaan doen?

 

Open this window, and let the wind blow in. Let it grab you and calm you down.

Deze tekst staat voor: het nemen van rust, wandelen, hoofd in de wind, ontspan en geniet. Dat brengt rust, kalmeert je gedachten, en brengt vervolgens iets goeds. De tekst van dit lied ‘close your eyes’ is eigenlijk helemaal goed; sluit je ogen, en zie iets moois. Volg de wolken en duik er in. Als er een w