Koeien

Inspiratie uit mooie zinnetjes.

Ik hou van mooie teksten, woordjes en zinnen. Ze kunnen heel inspirerend zijn. Het kan je heel erg aanspreken. Dingen waar je onbewust net op zat te wachten, en op het goeie moment te voorschijn komen. Het kan je bepaalde inzichten geven, lessen die je nodig hebt. Zo kan ik helemaal op gaan in een goed boek. Dan is wat je leest zo goed dat je even niet verder kan lezen, maar het eerst moet laten bezinken. Maar over boeken een andere keer meer.


Ik ga het deze keer hebben over mijn muzikale helden van Racoon. Of eigenlijk over de teksten die ze schrijven voor hun liedjes. Ik ken Racoon natuurlijk allang, de bekende hits hoor je vaak langskomen op de radio. Maar dat was het dan ook, meer aandacht besteedde ik er niet aan. Tot eind augustus 2015, toen kreeg ik de kans om ze live te zien spelen. In natuurtheater de Kersouwe, mooie locatie, leuk avondje uit! Wat dat uiteindelijk zou brengen had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ik was verkocht!

 

Om volop na te genieten van  dat concert ging ik hun muziek luisteren, elke dag. En tot op de dag van vandaag doe ik dat nog steeds! Elke dag weer en elke keer geniet ik ervan.

 

Het was natuurlijk niet voor niets dat de muziek van Racoon mij zo aansprak. Bepaalde zinnen uit de teksten kwamen op het goede moment in mijn leven. In mijn hele proces van omgevallen zijn en weer op te gaan staan is oa de muziek van Racoon heel belangrijk geweest, heeft mij geholpen!

 

Het heeft mij geholpen om mezelf te leren kennen, waardevol te vinden, mijn dromen en verlangens te ontdekken en te ontdekken wat ik belangrijk vindt in het leven.

 letters

Ik noem een paar voorbeelden uit hun songteksten:

 

Don’t hold me down.

Dit lied vertaalt voor mij het feit dat ik het zelf was, die mijzelf naar beneden duwde. Ik deed dat zelf, met mijn eigen gedachten, kon ik niemand anders de schuld van geven. Ikzelf was dus ook de persoon die dat kon veranderen.

 

I won't walk out, I won't leave you all on your own.
Het lied ‘never alone’ maakte mij duidelijk dat ik zelf in eerste plaats de persoon was, om mezelf te helpen. Dat ik mezelf niet in de steek moest laten. Als ik niet in mezelf zou gaan geloven, wie zou dat dan wel gaan doen?

 

Open this window, and let the wind blow in. Let it grab you and calm you down.

Deze tekst staat voor: het nemen van rust, wandelen, hoofd in de wind, ontspan en geniet. Dat brengt rust, kalmeert je gedachten, en brengt vervolgens iets goeds. De tekst van dit lied ‘close your eyes’ is eigenlijk helemaal goed; sluit je ogen, en zie iets moois. Volg de wolken en duik er in. Als er een weg is dan zal die je vinden en je helpen. Al je dromen zijn weg als jij ze laat gaan. Al je dromen komen uit als jij de moed hebt om ze waar te maken!

 tekst

You need a minute, don’t take an hour. I’ll drink the milk, but not when it’s sour.

Deze tekst komt uit  ‘Freedom’. Voor mij betekent het dat ik niet méér van Ad moest vragen dan nodig was, om weer te kunnen gaan ‘staan’. Ik was en ben heel blij met alle hulp die ik kreeg van Ad en allerlei andere mensen. Ik was me er ook van bewust dat ik kon vragen wat ik nodig had, maar dat  méér vragen me niet zou helpen.

 

Without dreams it’s time to die.

Met andere woorden; blijf altijd dromen najagen in je leven. Geniet van het hebben van dromen die je wilt waarmaken. Maakt niet uit of ze uiteindelijk uitkomen of niet. De weg er naar toe, er mee bezig zijn geeft bergen energie.

 

Make today glow, we both might be death by tommorow.

Pluk de dag, maak er iets van! Samen met de mensen om je heen. Want je weet nooit hoe lang je nog mag.

 

Mooie teksten inspireren mij, nodigen mij uit om er iets mee te doen! Het werkt ontspannend om er creatief mee bezig te zijn. Het lijkt wel of de woorden en zinnen daarmee nog beter bij je binnen komen. Ik neem een hele stapel tijdschriften en ga op zoek naar mooie letters en woorden, in allerlei kleuren en formaten. Door te knippen en te plakken maak je er een mooi geheel van. 

Soms blijft het daarbij, een mooie zin op een vel papier. Maar soms verdient zo'n tekst een 'podium'. Zoals je bijvoorbeeld op de foto's in dit blogbericht ziet, in een mooie lijst met spijkerstofjes.

Ik hou ervan!

 tekst

Mooie zinnetjes in mooie liedjes, van welke artiest ook. Voor iedereen zit er iets bij, waar je op dat moment iets aan hebt, wat je vooruit helpt, inzichten geeft, ideeën, of wat dan ook!

 

Welke songtekst is voor jou belangrijk geweest?

 

Reacties (0)


Reageer

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:


Deel dit artikel: