Background

Het verhaal achter de knuffel.

6 jaar geleden kregen mijn jongste broer en schoonzus een kindje. Leuk, weer een kleintje in de familie! Alle andere neefjes en nichtjes waren ondertussen al wat ouder. Ik ging op zoek naar een leuk cadootje!

Vitamine Zee

Het ruisen van de zee, golven die aanspoelen op het strand. Het is een eeuwigdurende voorstelling, altijd en zonder pauze. Wat er ook gaande is, hoe de omstandigheden ook zijn, hoe je je ook voelt, die voorstelling is er altijd. Ik kan er uren naar kijken en luisteren. Het liefst als het niet zo druk is, zoals vorige week, een man of dertig te zien op dit immense strand. Sommige met hond, anderen wandelend, een paar zelfs in het water. En allemaal hebben ze een bijrol in deze eeuwigdurende voorstelling: het bewegen van de zee.

In de knoop

Iedereen kent wel de geknoopte plantenhanger, uit de jaren 70, die weer helemaal hip is. Veel mensen hebben de techniek vroeger geleerd op de lagere school. In de vorm van een plantenhanger of ander knutselwerkje. Ikzelf ken de knopen wel maar ik heb er vroeger nooit iets mee hoeven doen op school. Mijn eerste breikunsten wel, die stammen uit mijn lagere schooltijd. Maar even terug naar de plantenhanger, oftewel macramé hanger.

Kom binnen!

Een kleine vier jaar geleden was hier een verbouwing gaande. De keuken, gang en huiskamer werden onderhanden genomen. De keuken werd volledig gestript en van niets weer helemaal opgebouwd. Van top tot teen vernieuwd. De gang idem dito, nieuwe vloer/wanden en plafond. In de huiskamer werd alleen het plafond vervangen en de rest werd door een verfbeurt opgefrist.

Het nut van creatief bezig zijn.

Er was eens een boek, en niet zomaar een boek! Het is een boek dat ik op dit moment aan het lezen ben. Heel langzaam, zodat ik er lang ov