Background

Het leven is geen wedstrijd

Ken je dat? Je bent in gesprek met iemand, je vertelt je verhaal en de ander trekt het verhaal meteen naar zich toe. “… ja, dat had ik ook maar dan veel erger…” of “...oh nee, dat is bij mij helemaal niet…”

Het verhaal achter de knuffel.

6 jaar geleden kregen mijn jongste broer en schoonzus een kindje. Leuk, weer een kleintje in de familie! Alle andere neefjes en nichtjes waren ondertussen al wat ouder. Ik ging op zoek naar een leuk cadootje!

Vitamine Zee

Het ruisen van de zee, golven die aanspoelen op het strand. Het is een eeuwigdurende voorstelling, altijd en zonder pauze. Wat er ook gaande is, hoe de omstandigheden ook zijn, hoe je je ook voelt, die voorstelling is er altijd. Ik kan er uren naar kijken en luisteren. Het liefst als het niet zo druk is, zoals vorige week, een man of dertig te zien op dit immense strand. Sommige met hond, anderen wandelend, een paar zelfs in het water. En allemaal hebben ze een bijrol in deze eeuwigdurende voorstelling: het bewegen van de zee.

In de knoop

Iedereen kent wel de geknoopte plantenhanger, uit de jaren 70, die weer helemaal hip is. Veel mensen hebben de techniek vroeger geleerd op de lagere school. In de vorm van een plantenhanger of ander knutselwerkje. Ikzelf ken de knopen wel maar ik heb er vroeger nooit iets mee hoeven doen op school. Mijn eerste breikunsten wel, die stammen uit mijn lagere schooltijd. Maar even terug naar de plantenhanger, oftewel macramé hanger.

Kom binnen!

Een kleine vier jaar geleden was hier een verbouwing gaande. De keuken, gang en huiskamer werden onderhanden genomen. De keuken werd volledig gestript en van niets weer helemaal opgebouwd. Van top tot teen vernieuwd. De gang idem dito, nieuwe vloer/wanden en plafond. In de huiskamer werd alleen het plafond vervangen en de rest werd door een verfbeurt opgefrist.

Het nut van creatief bezig zijn.

Er was eens een boek, en niet zomaar een boek! Het is een boek dat ik op dit moment aan het lezen ben. Heel langzaam, zodat ik er lang over doe, en als ik het uit heb begin ik weer van vooraf aan! Dit boek is geschreven door Elizabeth Gilbert en de titel is: BIG MAGIC, de kunst van creatief leven.

De onbevangenheid van een kind.

Met de workshops die ik aanbied richt ik mij niet echt op kinderen. Maar wat er afgelopen woensdag gebeurde vond ik erg leuk! Gastouder Thea van de Ven kwam op bezoek met 5 kindjes. Met de 4 oudste kindjes gingen we sneeuwpoppen maken. Thea was er voor de zorg van de kindjes en ik voor het creatieve gedeelte, het ‘maken’. Een erg prettige samenwerking!

Een kijkje in mijn 'keuken'.

Eén van mijn tips om meer inspiratie en creativiteit te ervaren is: experimenteer. Ik laat jullie een kijkje nemen in mijn ‘keuken’. Mijn creatieve experimenteer keuken.

Mag ik jullie voorstellen: Inspiratie en Creativiteit.

In de laatste dagen van 2016 is het fijn om terug te kijken naar wat dit jaar gebracht heeft. Een jaar waarin ik heb kennisgemaakt met inspiratie en creativiteit, en er volop gebruik van gemaakt heb. Op allerlei manieren. In de eerste plaats in het maken van mooie dingen, in het bedenken van leuke ideeën en in het volop experimenteren. Met als gevolg het opstarten van KOE AND YOU. Hoe vet is dat!

Inspiratie uit mooie zinnetjes.

Ik hou van mooie teksten, woordjes en zinnen. Ze kunnen heel inspirerend zijn. Het kan je heel erg aanspreken. Dingen waar je onbewust net op zat te wachten, en op het goeie moment te voorschijn komen. Het kan je bepaalde inzichten geven, lessen die je nodig hebt. Zo kan ik helemaal op gaan in een goed boek. Dan is wat je leest zo goed dat je even niet verder kan lezen, maar het eerst moet laten bezinken. Maar over boeken een andere keer meer.

Laatste berichten